El Molí d'Alcanó:

La sosteniblitat és el camí

Transició ecològica

El Molí d’Alcanó ha abraçat una transició ecològica. Les antigues pedres de molí, testimonis de generacions de producció d’oli d’oliva, han donat pas a la innovació més puntera. Amb pràctiques agrícoles sostenibles i l’ús de fonts d’energia renovable, el Molí d’Alcanó enfocat a un futur més verd i brillant.

Procés d'elaboració sostenible

Des dels camps ancestrals fins als cultius moderns regats amb precisió, el Molí d’Alcanó preserva la frescor de les olives amb cura. El procés de premsatge en fred, utilitzant tecnologia sostenible, dona com a resultat un oli verge extra d’excel·lent qualitat. La sostenibilitat és la clau en cada etapa del procés, amb materials respectuosos amb el medi ambient i una visió de respecte per la terra. La cura del fruit, l’oliva, per tal que d’aquest puguem extraure el millor oli, és la clau. Aspectes com la frescor, la selecció de les millores olives, una bona gestió a l’almàssera, on el mestre moliner i els tècnics de qualitat cuiden fins al més mínim detall el procés d’elaboració, són claus en tota la traçabilitat de l’obtenció de l’oli.

Energia del pinyol d'oliva

En aquest racó de Ponent, fins i tot els subproductes tenen valor. El pinyol de l’oliva, és la font d’energia que mou el Molí d’Alcanó. Les olives proporcionen l’oli, i els pinyols alimenten les màquines. Res es desaprofita. Aquesta innovació no només ha reduït els residus, sinó que també ha fet del molí un exemple de com aprofitar al màxim els recursos disponibles.

Justícia agrícola i comunitat

L’agricultor és la raó de ser del Molí. Amb un sistema intern de governança participativa, els socis i sòcies tenen una veu activa en el futur del molí. Els preus justos i l’eliminació dels intermediaris asseguren que els beneficis es comparteixin equitativament i arribin directament als agricultors.

Nova ruralitat i col·laboració

La nova ruralitat és el futur. Els socis i sòcies són el motor de la viabilitat. El compromís amb la comunitat i la sostenibilitat crea un entorn on tots prosperen. Aquesta nova ruralitat està donant vida a aquesta regió, conservant tradicions antigues i creant nous horitzons.

L'àmbit d'alcanó i més enllà

Les olives procedeixen d’Alcanó i altres municipis del Segrià, com Sunyer, Alcarràs i Torres de Segre. Aquesta diversitat geogràfica es tradueix en una paleta de sabors única, reflectint la diversitat i riquesa de la terra de Ponent. Cada gota d’oli d’oliva d’aquest molí és un testimoni de la unitat de la regió i el compromís amb la sostenibilitat.

 

Al Molí d’Alcanó, la sostenibilitat no és només una paraula, sinó un camí que està en consonància amb la seva ànima i la seva comunitat. És una història d’innovació, unió i amor per la terra. El Molí d’Alcanó és més que un molí; és un vigilant que vetlla pel futur de Ponent, un futur construït sobre fonaments ecològics, justícia i comunitat.