Els valors nutritius de l’oli d’oliva verge extra

28 de maig de 2021

Saps quins son els valors nutritius de l'oli, un dels elements essencials de la dieta mediterrània?

COMPARTEIX

L’oli d’oliva verge extra (OOVE) és un dels aliments més característic de la dieta mediterrània i un dels pilars de la nostra gastronomia. L’OOVE és el suc de l’oliva, és a dir, no ha passat cap procés artificial de refinació i no porta cap mena d’additiu ni conservant. Això fa que compti amb un alt valor nutritiu: una gran concentració d’antioxidants, vitamines A, D, E i K i grasses saludables.

Per tant, és un gran aliat per al nostre organisme, ja que millora l’absorció intestinal de diversos nutrients, ajuda a reduir fins a un 30% el risc de patir una malaltia cardiovascular o la possibilitat de desenvolupar diabetis, entre d’altres beneficis.

Hi ha nombrosos estudis científics que permeten afirmar que el millor oli per a la salut és l’oli d’oliva verge extra. Un d’ells, dut a terme per la Universitat Autònoma de Barcelona, mostra com el consum regular d’oli d’oliva verge extra pot retardar la progressió del càncer de mama. Però els seus efectes beneficiosos encara són més, és antiinflamatori, regenerador, hidratant i antioxidant.

En aquest sentit, cal destacar que l’OOVE també s’utilitza molt per tenir cura de la pell, perquè la hidrata, la nodreix i l’exfolia. De la mateixa manera que al cabell, on s’aplica en forma de mascareta.

La varietat d’oliva més plantada al nostre territori és l’arbequina, de sabor i gust més aviat suau. La regla número u d’una bona alimentació és menjar aliments reals i sense processar, com ho és l’OOVE.