Fruits de Ponent participa en la Cimera de les Nacions Unides i expressa el seu compromís amb les persones i el planeta

18 de juny de 2021

El Grup Cooperatiu Fruits de Ponent participa per primera vegada als Leaders Summit (Cimera de Líders) del Pacte Mundial (Global Compact) de les Nacions Unides.

COMPARTEIX

L’Or de Ponent forma part del Grup Cooperatiu

El Grup Cooperatiu Fruits de Ponent, al que pertany L’Or de Ponent, ha participat aquesta setmana als Leaders Summit (Cimera de Líders) del Pacte Mundial (Global Compact) de les Nacions Unides. El CEO del Grup, Josep Presseguer, ha reiterat el compromís de Fruits de Ponent amb els Principis Rectors sobre Empreses i Drets Humans de l’ONU en la seva intervenció.

En aquest sentit, Presseguer també ha remarcat que “el sector agroalimentari en general, i el nostre grup en particular, tenim una missió actual basada en produir de forma sostenible aliments saludables i contribuir al benestar de la societat”. Així doncs, la forma de treballar es basa en l’“ADN cooperatiu” sent “fidels als principis d’autoajuda, autorresponsabilitat, democràcia, igualtat, equitat i solidaritat. El nostre ecosistema cooperatiu es basa en una governança 100% democràtica en la qual cada soci/a disposa d’un vot amb igualtat de drets i deures”.

De la mateixa manera, el CEO de Fruits de Ponent també ha afirmat que “subscrivim i assumim els 10 principis declarats en el Pacte Mundial de Nacions Unides de l’any 2000”, amb especial atenció a “donar suport, respectar i protegir, per part de l’empresa, els drets humans fonamentals reconeguts internacionalment”.

Quant a la sostenibilitat, Presseguer ha destacat que “els reptes de companyies com la nostra es troben irremeiablement units al respecte envers el planeta”, ja que “no es poden produir aliments saludables de forma sostenible sense un sòl fèrtil, sense una bona gestió dels recursos hídrics, sense biodiversitat, sense accés a un comerç just, sense un treball digne per als nostres treballadors”.

Per finalitzar, el CEO ha assegurat que els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) i l’Agenda 2030 de Nacions Unides es poden trobar “a tots els racons de la nostra organització”.

Es tracta d’una trobada de caràcter anual que celebra l’ONU a Nova York, però que enguany, per la pandèmia, s’ha celebrat de forma virtual. Fruits de Ponent ha estat l’única cooperativa agroalimentària espanyola que ha estat present en aquest esdeveniment.