Molí d’Alcanó presenta el KYLATT de la nova collita

7 de desembre de 2023

COMPARTEIX

Un oli ‘selecció especial’ amb una qualitat guardonada internacionalment.

El nou KYLATT s’ha presentat amb un tast guiat a càrrec de l’investigador Agustí Romero, a Alcanó.

KYLATT és l’oli d’oliva verge extra (OOVE) de Selecció Especial del Molí d’Alcanó del Grup Cooperatiu Fruits de Ponent, amb personalitat pròpia i diferents matisos i aromes.

Aquesta tarda s’ha presentat el nou KYLATT de la campanya 2023-24 a la Sala Polivalent d’Alcanó, amb un tast guiat a càrrec d’Agustí Romero, Investigador de l’IRTA en el programa de Fructicultura i especialista en olivicultura, i uns 100 assistents aproximadament. Tot seguit, per amenitzar la jornada, s’ha dut a terme un berenar amb pa, xocolata i oli per a tots els presents.

 Segons el Panell de Tast de Catalunya, és un oli ric, amb un amarg notable, una punta de picant i amb aromes de tipus vegetal, amb sensacions de plantes d’horta (tomaquera i carxofa), matisos de fonoll o plàtan verd, així com tocs clars d’ametlla, que li matisen la dolçor.

Un oli elaborat a partir d’olives 100% arbequines de camps seleccionats d’Alcanó, de socis i sòcies del Grup Cooperatiu, que forma part de la DOP Les Garrigues, recol·lectades a principis d’octubre i a l’albada, per tal de conservar la seva frescor, i premsades en fred un cop acabades de collir. El conjunt resulta un oli ric, complex, robust i potent en sensacions.

A més, el nivell d’antioxidants naturals és suficient per assegurar una vida útil de tipus llarg, que, amb el temps, pot provocar un augment de la riquesa i complexitat en les sensacions aromàtiques.

Un oli elaborat a partir d’olives arbequines de camps seleccionats i moltes en fred, que ja està establert a la ciutat comtal en mercats i comerços emblemàtics.

A més, des de la seva creació, la qualitat d’aquest oli ha estat guardonat nacionalment i internacionalment en diferents concursos, des del Premi del Públic al Millor Oli de la Fira de l’Oli de les Borges Blanques, fins a la Medalla d’Or dels Premis New York World Olive Oil, passant per guardons a diferents concursos internacionals com ara a Berlín, Londres, París, o al Terraolivo IOOC Mediterrani, consolidant així la seva posició, com un dels millors olis d’oliva del món.

I així ho demostra també el xef amb Estrella Michelin, Oriol Ivern, qui endinsa l’oli KYLATT dins de l’alta gastronomia, concretament, al restaurant Hisop de Barcelona.

Darrere d’aquest oli s’hi confirma un esforç constant i una dedicació per oferir un producte excepcional per als consumidors. KYLATT és el fruit del treball col·lectiu, i l’expertesa de tot l’equip, des dels agricultors, fins als tècnics i artesans involucrats en el procés de producció.

Pots comprar-lo a “online” a www.kylatt.ordeponent.com, i a les agrobotigues físiques del Grup Cooperatiu Fruits de Ponent. A més, la botiga del Molí d’Alcanó, romandrà oberta els festius 6, 8, 10, 17 i 24 de desembre, on s’hi pot trobar des de l’oli KYLATT, fins a altres productes cooperatius, ja sigui en diferents formats d’oli, o de la gama de fruits secs i melmelades.

Si busques un oli amb essència, presència i autenticitat, un oli intens d’Arbequina de les Garrigues, KYLATT és la teva millor opció!